Pojasnilo glede obvestila družbe Nigrad, d. d., o odvajanju padavinskih vod

V Nigradu se zavedamo, da je bila komunikacija z občani o zahtevah za odvajanje padavinskih vod mimo kanalizacijskega sistema vsebinsko neprimerna, zato jo obžalujemo. Verjamemo, da občani, ki živite na območjih, kjer so te težave še posebej velike, potrebujete praktične in jasne nasvete, ki vam bodo tudi v primeru močnih nalivov omogočali normalno življenje v vaših domovih.

Padavinskih odpadnih vod s streh in dvorišč ne odvajajmo v kanalizacijo, saj s tem preprečujemo poplavljanje objektov, zlasti kleti in zemljišč. Odgovornost za varno bivanje si delimo, zato menimo, da moramo vsi storiti vse, kar je v naši moči, da zaščitimo lastnino in omejimo tiste dejavnike, ki lahko privedejo do poplavljanja. Navsezadnje pa je deževnica, ki odteče v zemljo, kjer je to mogoče, tudi naša pitna voda. Če jo odvajamo v kanalizacijo po nepotrebnem, jo mešamo s fekalijami in delamo največjo škodo prav sebi.

V kolikor še nimate odgovora, kako vaše padavinske odpadne vode čim prej speljati iz kanalizacije, smo vam za pomoč in svetovanje na voljo na telefonski številki 031 609 537 oz. na elektronskih naslovih matej.berlak@nigrad.si ali prImoz.rebrec@nigrad.si. Sodelavca si bosta rezervirala termin za ogled vaše nepremičnine in vam ustrezno svetovala, kako padavinske odpadne vode, tam, kjer je to mogoče, speljati mimo kanalizacijskega sistema. Za izločitev padavinskih odpadnih vod iz kanalizacijskega sistema niso potrebni veliki gradbeni posegi, prav tako niso potrebne analize tal, s katerimi bi dokazovali, da živite na območju, kjer so tla nepropustna. Je pa izločitev zakonsko predpisana in predpise moramo spoštovati vsi. Ob tem poudarjamo, da jih beremo življenjsko in smo vam na voljo za pomoč, v kolikor jo potrebujete.

E-NOVICE

Prijavite se k prijemanju naših novic in bodite
obveščeni o vseh aktualnih zadevah.